KLEDINGRUIL

Vind je het leuk om in contact te komen met andere dikke mensen? Wil je op een duurzame én leuke manier af van kleding die je niet meer draagt? En wil je in ruil nieuwe aanwinsten voor je garderobe mee terug naar huis nemen? Kom dan naar onze kledingruil!

kledingruil
Illustratie: Meike Schipper

OVER DE KLEDINGRUIL

Dikke mensen hebben jammer genoeg nog altijd minder keuze op vlak van leuke kleding, zowel online als in fysieke winkels. En een shopervaring met vriendinnen die geen plussize maten dragen, is voor sommige dikke mensen niet altijd even aangenaam. Daarom organiseert Dikke Vinger een kledingruil waarbij je met andere dikke mensen kan samenkomen om in een aangename sfeer kleding te ruilen en zo je garderobe aan te passen.

We vinden het leuk als je iets kan vertellen over het kledingstuk, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Misschien heb je een leuke herinnering aan het moment dat je het kledingstuk gedragen of gekocht hebt. Soms is het gewoon een miskoop en soms is het lastig om afscheid te nemen van kledingstukken die niet meer passen of niet meer in jouw maat gemaakt worden. Hoe fijn is het dan als je er iemand anders blij mee kan maken! Deze verhalen maken de kledingruil-evenementen zo speciaal.

VEILIG EN INCLUSIEF

We vinden het belangrijk om te streven naar een inclusief evenement waarbij iedereen zich veilig voelt. We denken hierbij o.a. aan: geen ongevraagde adviezen over kleding, geen opmerkingen over iemands lichaam, geen kleding of mensen genderen, etc. Er is ook een mogelijkheid om in meer privacy de kleding te passen als je dat prettig vindt, maar in je ondergoed door de ruimte dansen mag natuurlijk ook 😉

Als je je op een gegeven moment toch niet veilig voelt, kan je dat melden aan mensen van de organisatie die altijd aanwezig zijn.

We zoeken voor onze kledingruil ook altijd naar ruimtes die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Er is ook een mogelijkheid om in meer privacy de kleding te passen.

VOOR EN DOOR DIKKE MENSEN

De kledingruil is bedoeld om gezellig samen te komen en kleding te passen zonder body shaming. Maar ook om dikke mensen meer kledingopties te geven, omdat het online aanbod aanzienlijk kleiner is en dikke mensen nog steeds erg weinig in fysieke winkels terecht kunnen.

PRAKTISCHE INFO

  • De kledingruil is alleen voor dikke mensen toegankelijk
  • Neem alleen kledingstukken mee die schoon en heel zijn
  • Alle kleding die wordt gezien als ‘plus size’ (ongeveer vanaf maat 48) is welkom
  • Body shaming (zowel over je eigen lichaam als dat van een ander) is niet toegelaten
  • De kleding die overblijft gaat mee naar de volgende kledingruil of wordt gedoneerd aan Kledingbank Rotterdam.

Zodra er een datum bekend is, wordt dat op onze sociale media bekend gemaakt.