BUDDYSYSTEEM

Ervaar je een drempel bij gesprekken met zorgverleners of heb je nare ervaringen in de zorg? Zou je graag een dikke buddy willen op wie je een beroep kan doen als je een afspraak hebt met een zorgverlener? Of wil je zelf een dikke buddy zijn voor iemand? Dan kan ons buddysysteem je hierbij helpen.

HOE WERKT HET?

Op onze Instagram en in onze Facebook-groep kan je een oproep plaatsen om een buddy te vinden. Vermeld daarin de locatie, de datum, een omschrijving en wat je juist zoekt. Bijvoorbeeld: “Utrecht, eind april, afspraak gynaecoloog voor onderzoek, voorbespreken via videocall en liefst ook meegaan naar afspraak.”

Wees duidelijk over je wensen, zodat anderen kunnen beslissen of ze je kunnen en willen helpen. Let hierbij op je privacy en deel dus geen gevoelige informatie. Mensen die buddy willen zijn, kunnen dan reageren. Jullie kunnen elkaar daarna het beste toevoegen als contact om verder via DM af te spreken.

WAT KAN EEN BUDDY WEL EN NIET DOEN?

Je kan bijvoorbeeld vóór een afspraak een gesprek voeren met een buddy via telefoon. Maar een buddy kan ook, indien jullie dat uitdrukkelijk overeenkomen, meegaan naar een afspraak.

Het is strikt niet de bedoeling om elkaar van medisch advies te voorzien. Het buddysysteem dient enkel om steun te bieden en iemand de mogelijkheid te geven niet alleen naar een afspraak te gaan.

Dikke Vinger biedt via het buddysysteem alleen het platform aan om in contact te komen met elkaar. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor het verdere contact. Bij misbruik van dit platform zullen we deze contactmogelijkheid direct stoppen. We hopen echter dat jullie elkaar op deze solidaire manier verder kunnen helpen.

OPGELET!

Dikke Vinger biedt via het buddysysteem alleen het platform aan om in contact te komen met elkaar. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor het verdere contact of gebeurtenissen die hieruit voortkomen. Bij misbruik van dit platform zullen we deze contactmogelijkheid direct stoppen. We hopen echter dat jullie elkaar op deze solidaire manier verder kunnen helpen.

Een piramide van houten blokjes met elk een icoontje erop dat met gezondheidszorg te maken heeft

VOOR PATIËNTEN

Ontdek onze hulpmiddelen voor dikke patiënten, zodat jij de juiste zorg krijgt die je verdient.

Dik Bij De Dokter: verhalen

VERHALEN

Bekijk de verhalen van dikke patiënten die al eens gewichtsdiscriminatie in de zorg ervaren hebben.

Dik Bij De Dokter: onderzoek

ONDERZOEK

Ontdek de verschillende studies die al uitgevoerd zijn om gewichtsdiscriminatie in de zorg te onderzoeken.