VOOR PATIËNTEN

Zegt jouw dokter dat je moet afvallen, ook al ben je daar voor een verkoudheid? Heb je het idee dat je klachten niet altijd serieus genomen worden? Heb je ooit al eens een vernederende opmerking gekregen van een zorgverlener vanwege je gewicht? Of heb je helemaal geen slechte ervaringen, maar zie je op tegen een doktersbezoek door de verhalen die je al gehoord en gelezen hebt van andere dikke mensen?

Dan zit je bij Dik Bij De Dokter op de juiste plaats.

Met dit project willen we jou helpen als je gewichtsdiscriminatie ervaart in een zorgsituatie, bijvoorbeeld door tools en informatie aan te bieden. Op die manier hopen we dat we kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van zorgverlening voor dikke patiënten.

SUPPORTPAKKET

Met ons supportpakket geven we tips die je kan toepassen voor, tijdens en na je bezoek aan een zorgverlener. Op die manier willen we jou als dikke patiënt helpen om jouw afspraak zo vlot mogelijk te laten verlopen.

VIND EEN DIKKE BUDDY

Ervaar je een drempel bij gesprekken met zorgverleners of heb je nare ervaringen in de zorg? Zou je graag een dikke buddy willen op wie je een beroep kan doen als je een afspraak hebt met een zorgverlener? Of wil je zelf een dikke buddy zijn voor iemand? Dan kan ons buddysysteem je hierbij helpen.⁠

INFOPAKKET VOOR JE ZORGVERLENER

Het is soms moeilijk als dik persoon om met een zorgverlener in gesprek te gaan over je lichaam, zeker als het over je gewicht gaat. Zou je het fijn vinden als wij daarom een infopakket over gewichtsinclusieve zorg sturen naar jouw zorgverlener, zodat jij anoniem kan blijven? Dan is hier je kans!

VOORBEELDMAILS

Wil je vóór je afspraak een mail sturen naar je zorgverlener om dingen te bespreken of achteraf een klacht indienen omdat je gewichtsdiscriminatie ervaren hebt? Dikke Vinger heeft een aantal voorbeeldmails opgesteld die je kan aanpassen en gebruiken.

FACEBOOK GROEP

Heb je een negatieve ervaring gehad bij een zorgverlener en wil je je verhaal kwijt? Zoek je steun of wil je tips? Meld je dan aan voor de Facebook groep Dikke Vinger online supportgroep waar je terechtkomt bij mensen die je hierin begrijpen. 

Dik Bij De Dokter: onderzoek

ONDERZOEK

Ontdek de verschillende studies die al uitgevoerd zijn om gewichtsdiscriminatie in de zorg. te onderzoeken.

Dik Bij De Dokter: verhalen

VERHALEN

Bekijk de (meer dan 100) verhalen van dikke patiënten die al eens gewichtsdiscriminatie in de zorg ervaren hebben.