SUPPORT

DIKKE VINGER!

Dikke Vinger organiseert een supportgroep voor dikke mensen, waarbij dik-zijn niets is om je voor te schamen. Dat neemt niet weg dat dik-zijn geen makkie is. Voortdurend word je erop gewezen dat je eigenlijk niet mag bestaan. Impliciet, bijvoorbeeld doordat we alleen maar dunne mensen zien in de media, en expliciet, zoals wanneer je naar de dokter gaat voor een zere vinger en je deze je als eerste aanraadt gewicht te verliezen. Tijdens Dikke vinger delen we wat dik zijn voor ons betekent. Zo hebben avonden gehad met thema’s als daten, zelfbeeld, de zomer, foto’s van jezelf, familie en de medische wereld. 

Dit gaan we sowieso niet doen:
* Calorieën tellen
* Dieettips uitwisselen
* #fitgirlen

Wat we wel gaan doen: aan het eind van deze avond de deur uit lopen en tegen alle ‘shamers’ zeggen: dikke vinger! 

WIE IS WELKOM?

De supportgroep is er voor iedereen die dik is en daar graag over wil praten. Natuurlijk is dik een subjectief begrip en hebben we geen weegschaal bij de ingang staan. We willen dat iedereen zich welkom voelt! Het is echter wel belangrijk dat het een veilige ruimte is voor dikke mensen. Ben je een ‘ally’, journalist of anderszins geïnteresseerde? Supergoed, maar de supportgroep is niet voor jou. Je kunt contact met ons opnemen via info@dikkevinger.org

START EEN NIEUWE GROEP

Vanwege COVID-19 worden er op dit moment geen supportgroepen georganiseerd.

Normaal gezien wordt de Dikke Vinger support groep eens in de 6 weken georganiseerd bij Adem Inn in Rotterdam. We krijgen steeds vaker de vraag of er ook groepen in andere steden zijn en willen dus graag uitbreiden! We zijn dus specifiek op zoek naar ervaren (dikke) gespreksleiders in steden als Amsterdam, Utrecht, Groningen en Nijmegen. Wanneer je interesse hebt om een groep te starten of bij te wonen in een andere stad, neem vooral contact op en schrijf je in voor de mailinglijst om updates te ontvangen.