Interview met Sylvia

Sylvia Mercera ken je misschien als beauty professional, plus-size model of mede-eigenaresse van modellenbureau House of U.

We stellen haar 10 vragen voor onze reeks #DikkeInterviews :

1. Wat is het allereerste dat je doet als je wakker wordt?

Mijn goedemorgen thee drinken in mijn ondergoed op de bank.

2. Wat zou je ooit nog eens willen doen in je leven? En waarom heb je dat tot nu toe nog niet gedaan?

Dat is een goeie vraag. Ik heb heel veel dingen gedaan die ik ooit had willen doen. Ik denk wat nu op mijn wish-list staat is het (tijdelijk) opvangen van pleegkinderen. We hebben dit nog niet gedaan, omdat we de tijd en de ruimte er niet voor hebben! En we liever wachten tot we zelf kinderen hebben, als we dat nog willen.

3. Wat vind je het vervelendste aan dik zijn en wat het fijnste?

Het vervelendste: voor mij brengt het helaas veel lichamelijke ongemakken mee. Ik heb fibromyalgie en heb dus veel pijn en stijfheid. Ik merk wel dat als ik iets minder gewicht hebt, dat het behoorlijk scheelt voor mijn gewrichten.

Het fijnste: Ik mag van mezelf meer ruimte innemen op deze aarde, gezien worden – iets wat ik niet altijd durfde toen ik een slanker lichaam had.

4. Wat is de meest absurde dieettip die je ooit al eens gekregen hebt?

Hahaha, oh jee … dat zijn er denk ik wel veel. Witte druiven eten en alleen water met citroen drinken.

5. Waar ben je het meest trots op?

Mijn groei als persoon en de manier waarop ik mezelf presenteer naar de wereld. Ik heb het idee dat ik momenteel echt het meest authentiek ben, en daar voel ik me fijn bij!

6. Als jij een boek / film / serie mocht schrijven met een dik personage in de hoofdrol, wat zou dan de storyline zijn?

Oooff, lastig deze! Ik denk dat het zou gaan om iemand die altijd heeft geprobeerd aan de norm van de maatschappij te willen voldoen, doodongelukkig was, en nu leert om van zichzelf te houden op alle vlakken. En dan het geluk van de wereld leert kennen en de vrijheid in eigen lichaam kan ervaren. De mooiste momenten meemaakt, liefde leert kennen. Ja, mensen die ultieme zelfliefde leren kennen … dat is altijd een mooi verhaal!

7. Met wie zou je weleens iets willen gaan drinken?

Dit vind ik een lastige vraag, ik hou van mensen. ALLE mensen. Ik kan dan toch echt niet kiezen?! Als iemand heel graag iets met mij zou willen drinken, mijn dm is altijd open!  😉

8. Welk deel van je lichaam vind je het mooist en met welk lichaamsdeel heb je het meeste moeite?

Dit is eigenlijk best vaak veranderd over de jaren heen. Het mooiste vond ik jaren lang mijn grote borsten, maar inmiddels is er veel collageen weg en heeft de zwaartekracht behoorlijk volume eruit getrokken, en heb ik fibromen en cystes waardoor ik ze meer als last ervaar dan plezier ervan heb. Nog steeds vind ik ze wel mooi, maar niet altijd. Ik vind mijn benen ook erg mooi. Minst mooi vind ik mijn voeten, althans de rechter. Die is gewoon echt lelijk, hahaha!

9. Wat is je hobby / interesse / passie?

Ik ben een veelzijdige duizendpoot dus dit is een behoorlijke lijst. Uiteraard is visagie een grote passie, ik hou van creatief bezig zijn! Muziek: ik zing graag en speel instrumenten, heb altijd gedanst en dit mis ik wel. Een andere passie is spiritualiteit en witchcraft. Ik ben vaak bezig met mijn kristallen, wierrook en tarotkaarten. Dat houdt mij gebalanceerd.

10. Wat is jouw ultieme tip voor meer zelfliefde / zelfacceptatie?

Overgave, echt LIEF zijn voor jezelf in ALLE aspecten van je leven. We zijn allemaal al zo streng en hard voor onszelf. Leer jezelf anders te zien dan hoe je gewend bent. Doe dingen waar je echt gelukkig van wordt. Maak foto’s van jezelf, en probeer dat stemmetje vanbinnen te veranderen. Het is en blijft altijd moeilijk. Maar op de momenten dat het lukt, kan je je zo gelukkig prijzen!

Foto boven: door Maud van den Boogert, muah Charlotte van Beusekom
Foto onder: door Josefien Hoekstra, designer Studio Hiem

Je kan Sylvia hier volgen: