Interview met Marijne

Marijne Van Boeckel is body positive activiste. Via haar Instagram-kanaal probeert ze mensen te laten zien dat je ook als dik persoon gelukkig door het leven kunt gaan. Ze deelt de struggles en overwinningen als dikke vrouw in een maatschappij waar dun zijn de norm is.

We stellen haar 10 vragen voor onze reeks #DikkeInterviews :

1. Wat is het allereerste dat je doet als je wakker wordt?

Ik check mijn gsm! Slechte gewoonte maar ik ben graag bereikbaar en check dus altijd even of iemand iets gestuurd heeft. Daarna geniet ik van een heerlijk ontbijt en een verfrissende douche.

2. Wat zou je ooit nog eens willen doen in je leven? En waarom heb je dat tot nu toe nog niet gedaan?

Ik zou heel graag eens een hoge berg bewandelen! Dat is er tot nu toe nog niet van gekomen omdat ik nog niet erg ver gereisd heb en er het zelfvertrouwen niet voor had. Daar is nu al wel verandering in gekomen!

3. Wat vind je het vervelendste aan dik zijn en wat het fijnste?

Wat ik het fijnst vind aan dik zijn is mijn zachtheid. Vrienden weten dat ik altijd klaarsta voor knuffels en ook mijn partner geniet enorm van mijn zachte dijen en buikje. Het meest vervelende aan dik zijn vind ik de maatschappelijke uitsluiting die ermee gepaard gaat. Elke dag word ik er aan herinnerd dat mijn lichaam niet gewenst is. Van kleren shoppen tot vliegen met het vliegtuig of naar de dokter gaan. Dat vind ik enorm jammer.

4. Wat is de meest absurde dieettip die je ooit al eens gekregen hebt?

Om alleen maar tussen 14u ‘s middags en 18u ‘s avonds te eten. Wat met alle andere uren in de dag?!

5. Waar ben je het meest trots op?

Het zelfvertrouwen dat ik er de laatste jaren bij heb gekregen. Ik laat mezelf nog zo min mogelijk tegenhouden door onzekerheden.

6. Als jij een boek / film / serie mocht schrijven met een dik personage in de hoofdrol, wat zou dan de storyline zijn?

Een dik persoon die onvoorwaardelijk zichzelf is. Ze komt nog in aanraking met discriminatie maar laat zich niet tegenhouden door haar lichaam. Ik zou graag eens een film/serie zien waarbij het dikke personage niet moet afvallen om gelukkig te zijn.

7. Met wie zou je weleens iets willen gaan drinken?

Met Lizzo Beating! Als zwarte dikke vrouw heeft ze een ongelofelijke carrière uitgebouwd. Ik kijk enorm naar haar op en geniet enorm van haar muziek.

8. Welk deel van je lichaam vind je het mooist en met welk lichaamsdeel heb je het meeste moeite?

Mijn dijen vind ik het mooist. Ze zijn heerlijk vol en er staan prachtige tattoos op. Met mijn armen heb ik nog wel moeite, ze zijn erg breed. Elke zomer opnieuw moet ik mezelf overtuigen om een topje zonder mouwen aan te durven.

9. Wat is je hobby / interesse / passie?

Schrijven, psychologie, lezen, cultuur snuiven, body positivity en feminisme, fat acceptance, anti-discriminatie, ..

10. Wat is jouw ultieme tip voor meer zelfliefde / zelfacceptatie?

Geniet van het leven. Neem elke kans die op je pad terechtkomt en probeer het oordeel van anderen zoveel mogelijk van je af te zetten. Als je de dingen doet die je graag doet, volgt zelfliefde automatisch. Je bent het waard!

Je kan Marijne volgen op Instagram: