Interview met Maaike

Maaike staat op een voetpad in een straat. Ze draagt een lange plooirok in een lichte lila kleur en een gekleurde blouse met knopen en korte mouwen. Ze heeft lange, krullende haren en kijkt met een grote glimlach recht in de camera.⁠

Maaike Oerlemans ken je misschien als maai_style op Instagram of Facebook. Daar showt ze haar outfits en probeert daarmee te inspireren. Ze wil laten zien dat je je als dikke vrouw niet hoeft te verstoppen onder je kleding en dat je niet slanker hoeft te lijken in kleding. Haar doel is om kleding te dragen waarin ze straalt, zodat mensen alleen dat zien. Niet omdat ze zich schaamt voor haar lichaam, maar omdat haar lichaam er gewoon is, dat is niet wie ze ben, dat doet er niet toe. Ze vindt haar uitstraling het belangrijkste, en hoe ze overkomt kan ze beïnvloeden door hoe ze zich kleedt. Dát is wat ze belangrijk vindt en ze hoopt dat over te kunnen dragen.

We stellen haar 10 vragen voor onze reeks #DikkeInterviews :

1. Wat is het allereerste dat je doet als je wakker wordt?

Naar de wc gaan  😀

2. Wat zou je ooit nog eens willen doen in je leven? En waarom heb je dat tot nu toe nog niet gedaan?

Ik heb geen bucket list. Ik leg mezelf al veel druk op in alles wat ik doe, dat is iets waar ik aan probeer te werken. Daarom wil ik mezelf geen extra druk opleggen door dingen die ik wil of moet doen in mijn leven. Ik probeer het leven te nemen hoe het komt en daar zoveel mogelijk van te genieten.

3. Wat vind je het vervelendste aan dik zijn en wat het fijnste?

Het vervelendste vind ik dat ik minder keuze heb bij het kopen van kleding en dat ik niet altijd fijn zit op stoelen met armleuningen, het fijnste aan dik zijn vind ik dat ik deel mag uitmaken van deze community met allemaal inspirerende dikke mensen.

4. Wat is de meest absurde dieettip die je ooit al eens gekregen hebt?

Gelukkig heb ik nog nooit dieet-tips van andere mensen gekregen, maar als ik lees over een appeldieet of andere crashdiëten moet ik wel even achter mijn oren krabben. Het ergste vind ik dat er mensen zijn die vinden dat ze het ook echt nodig hebben en het uitproberen.

5. Waar ben je het meest trots op?

Ik ben vooral blij dat ik nu meestal redelijk tevreden ben met mijn leven. Ik vond altijd dat ik ergens de beste in moest zijn of dat ik veel moest bereiken in mijn leven. Soms hoor ik dat je altijd precies meemaakt in je leven wat voor jou is bedoeld en dat als je maar hard werkt je kunt bereiken wat je wilt. Ik ben het daar niet mee eens, ik denk dat een groot deel ook geluk is. Niet iedereen heeft het privilege om maar alles te kunnen bereiken wat ‘ie wil en ik ben blij dat ik nu (meestal) tevreden ben met mijn leven zoals het is.

6. Als jij een boek / film / serie mocht schrijven met een dik personage in de hoofdrol, wat zou dan de storyline zijn?

De storyline maakt me niet zo veel uit, ik zou het vooral belangrijk vinden dat de dikke persoon de hoofdpersoon is en er gewoon ís zonder dat er aandacht aan haar gewicht wordt besteed. Nu is de dikke persoon vaak een sidekick en niet de hoofdpersoon. En het is de ‘gezellige dikkerd’ of een onzeker iemand die zich schaamt, het is meestal een typetje ipv een volwaardig persoon.

7. Met wie zou je weleens iets willen gaan drinken?

Met goshdori in Liverpool.

8. Welk deel van je lichaam vind je het mooist en met welk lichaamsdeel heb je het meeste moeite?

Ik vind mijn voeten heel mooi en heb het meeste moeite met mijn buik en neus.

9. Wat is je hobby / interesse / passie?

Ik ben de laatste tijd nieuwe hobby’s aan het uitproberen, oorbellen maken van polymeer klei en zeep maken. Daarnaast heb ik een paar jaar geleden de wondere wereld van nailart ontdekt en dat ik daar best goed in ben (bij mezelf) en ik vind het natuurlijk heel leuk om met mode/kleding bezig te zijn.

10. Wat is jouw ultieme tip voor meer zelfliefde / zelfacceptatie?

De meeste mensen zijn vooral met zichzelf bezig en niet met jou. Daarnaast, probeer niet de dingen te verdoezelen waar je niet blij of onzeker over bent, maar probeer juist dingen te accentueren waar je wel blij mee bent. Daardoor ga je stralen en dat is wat andere mensen wel opvalt.

Je kan Maaike hier volgen op sociale media:

Maaike staat op een voetpad in een straat. Ze draagt een lange plooirok in een lichte lila kleur en een gekleurde blouse met knopen en korte mouwen. Ze heeft lange, krullende haren en kijkt met een grote glimlach recht in de camera.⁠