Interview met Bappie

Bappie Kortram

Bappie Kortram, aka tranyewest

We stellen hem 10 vragen voor onze reeks #DikkeInterviews :

1. Wat is het allereerste dat je doet als je wakker wordt?

Is masturberen een goed antwoord? Want soms moet je een goeie dopamine shot hebben in de ochtend. Maar het moet wel met liefde gebeuren, niet een taak worden.

2. Wat zou je ooit nog eens willen doen in je leven? En waarom heb je dat tot nu toe nog niet gedaan?

In het algemeen plan ik niks. Ik rol door het leven en laat dingen gebeuren. Het is niet per se dat ik ongeboeid of non-actief door het leven ga maar je weet maar nooit wat je tegen komt en opeens je inspireert om je hele leven om te gooien. Vandaag wil ik een queer black barbershop en misschien over 3 weken een shoarma zaak openen. Ik weet het allemaal niet maar dat maakt het juist zo leuk.

3. Wat vind je het vervelendste aan dik zijn en wat het fijnste?

De meh gedeeld: De BMI-regels zijn ziek gevaarlijk. De systematische problemen die dikke mensen meemaken en vooral in de zorg is iets wat schandalig is. Het feit dat iemand met genoeg studieschuld om een kleine wijk draaiend te houden nog steeds gelooft in de kwakzalverij van de BMI-schaal en daar al hun ideeën op baseert, is ook een prima reden om je huisarts te skippen.

Fijnste: Zacht zijn. Er is een kneedbaarheid aan dik zijn dat ontwapend is, helemaal wanneer je een man bent. Je kan de performance of masculiniteit los laten en gewoon jezelf zijn.

4. Wat is de meest absurde dieettip die je ooit al eens gekregen hebt?

Thee waarvan je jezelf leeg schijt. Was ook ongewenst omdat ik gewoon lekker aan de kassa zat te scannen en de klant bood dat ongevraagd aan. Like bitch, ben je focking shit aan het scannen, moet ik dubbel scannen?

5. Waar ben je het meest trots op?

Mijn constante groei als persoon; ik doe de domste dingen met een glimlach maar de resultaten zijn altijd mooi. Pas vorige week realiseerde ik me dat ik een trans voorbeeld ben voor dikke trans mensen door gewoon te leven en er te zijn. En dat begon allemaal door gewoon mijn buik te laten zien online.

6. Als jij een boek / film / serie mocht schrijven met een dik personage in de hoofdrol, wat zou dan de storyline zijn?

Marvel mag wel wat meer dikke helden hebben. Er zijn niet veel dikke mensen in actiefilms of comics zonder dat het onderdeel is van een punchline. Volgens mij hadden ze er eentje maar die ging op dieet en trainen en that’s it.

7. Met wie zou je weleens iets willen gaan drinken?

De bedenker van de EveryMAN project Tarik Carroll. Goeie fotograf, zijn projecten zijn altijd mooi en de onconventionele man is altijd center piece!

8. Welk deel van je lichaam vind je het mooist en met welk lichaamsdeel heb je het meeste moeite?

Alles, ik heb nergens moeite mee. Je zou denken dat ik als trans man mijn tieten niet zo fantastisch zou vinden, maar zelfs daar heb ik vrede mee kunnen krijgen. Ik ga niet moeilijk doen over wat moeder natuur aan me heeft gegeven.

Als ik ongemak voel over mijn lichaam dan is het alleen omdat mijn lichaam interactie heeft met de buitenwereld en dan krijg je soms de raarste scenario’s in een dik en trans lichaam. Maar in het algemeen is mijn missie en aesthetica dat als ik mezelf op straat zie dat ik mezelf zou neuken.

9. Wat is je hobby / interesse / passie?

Je kan me wakker maken voor sneakers, streetwear, thriften, diner dates en lange wandelingen naar de sekshop.

10. Wat is jouw ultieme tip voor meer zelfliefde / zelfacceptatie?

Fail fast and fail hard and fail fat. Er zijn steeds meer body positive influencers maar niet genoeg fat liberationists. Dus je gaat veel tips krijgen die niet bij je aansluiten over zelfliefde, maar niet opgeven. Er is een constante groei in je maar die moet je zelf in elkaar kleien en dat is fucking frustrerend, maar het wordt uiteindelijk een mooie vaas.

Je kan Bappie hier volgen op sociale media:

Bappie Kortram