Dikke Vinger Kledingruil

kledingruil

Vind je het leuk om in contact te komen met andere dikke mensen? Wil je op een duurzame én leuke manier af van kleding die je niet meer draagt en in ruil aanwinsten voor je garderobe mee terug nemen? Kom dan naar onze kledingruil!

Over de kledingruil

We vinden het leuk als je iets wilt vertellen over het kledingstuk – maar dat is natuurlijk niet verplicht. Misschien heb je een leuke herinnering aan het moment dat je het kledingstuk gedragen of gekocht hebt. Soms is het gewoon een miskoop en soms is het lastig om afscheid te nemen van kledingstukken die niet meer passen, of niet meer in jouw maat gemaakt worden. Hoe fijn is het dan, als je er iemand anders blij mee kan maken. Deze verhalen maken de kledingruil evenementen zo speciaal.

Veiligheid

We vinden het belangrijk om te streven naar een inclusief evenement waarbij iedereen zich veilig voelt. Denk hierbij aan privacy en het beperken van ongevraagde adviezen over kleding of opmerkingen over iemands lichaam. Er zijn altijd mensen van de organisatie aanwezig om mee in gesprek te gaan als je je niet veilig voelt. We doen ook niet aan kleding of mensen genderen.

We zoeken ruimtes die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Er is een mogelijkheid om in meer privacy de kleding te passen als je dat prettig vindt. Maar in je ondergoed door de ruimte dansen mag natuurlijk ook.

Voor en door dikke mensen

Neem kledingstukken mee die schoon en heel zijn. De kledingruil is alleen voor dikke mensen toegankelijk. Alle kleding die wordt gezien als plussize kleding (ongeveer vanaf maat 48) is welkom. De kledingruil is bedoeld om gezellig samen te komen en kleding te passen zonder body shaming. Maar ook om dikke mensen meer kledingopties te geven omdat het online aanbod aanzienlijk kleiner is en dikke mensen nog steeds erg weinig in fysieke winkels met straightsize kleding terecht kunnen.

De kleding die overblijft gaat mee naar de volgende kledingruil of wordt gedoneerd aan Kledingbank Rotterdam.

Illustratie: Meike Schipper