InformerendNieuws

Dikke Onzin is live!

Dit platform is het resultaat van een onderzoeks- en ontwerpproject door Sam van Eijk over gewicht-gerelateerde stigmatisering in persoonlijke relaties. De mensen die dichtbij je staan hebben vaak geen verkeerde intenties, maar zijn tóch vaak stigmatiserend en kwetsend.

De website en gesprekstool van Dikke Onzin helpen je om het gesprek met je naasten aan te gaan. Als Dikke Vinger hebben we Sam ondersteund en input geleverd over de verschillende vormen van stigmatisering waar je als dik persoon dagelijks mee te maken hebt. Daarnaast hebben we zomerse foto’s geleverd van de Dikke Vinger Fotoshoot – georganiseerd door Anoesjka Minnaard.

Het is een goede plek om te beginnen als je meer wilt weten over dit onderwerp of een houvast zoekt om het onderwerp te bespreken met mensen in je omgeving voor wie het nog een nieuw onderwerp is.

Het was een super toffe samenwerking en we zijn trots op het resultaat!

Feiten en fabels

Misverstanden over dik zijn leiden tot stigmatiserende gedachten. En die kunnen pijn doen. Maak daarom een einde aan deze onzin. Voor jezelf en voor iedereen om je heen.

Op de website kun je allerlei feiten en fabels over dik zijn lezen, die belicht worden aan de hand van 4 verschillende thema’s. Bij elk thema (oorzaken, leefstijl, afvallen en acceptatie) zijn ook korte podcast afleveringen te beluisteren.

Begin een gesprek

Maak een einde aan bemoeizucht, ongevraagde adviezen en dubbelzinnige complimentjes! Met behulp van de gespreksstarter is het gemakkelijker om, vanuit een neutraal startpunt, over de thema’s van Dikke Onzin te praten. Nodig iemand uit om de thema’s te lezen of print De Gespreksstarter uit en vul samen in!

Podcast

De Dikke Onzin podcast is een korte serie met in totaal vier afleveringen. Elke aflevering gaat over één van de Dikke Onzin thema’s. Tatjana Almuli, Jenny Klijnsmit, Mayra Louise en Merel Wildschut vertellen hun verhaal.