Buiten de Binary: Dik & Queer

Beyond the Binary

Op 7 Oktober 2023 was Dikke Vinger te gast op de Buiten de Binary-dag. Dit jaarlijkse event werd georganiseerd door Transgendergroep Nijmegen, Dito Nijmegen, COC Nijmegen en COC Midden-Gelderland.

Deze dag stond in het teken van alles wat buiten de cis heteronormatieve binaire norm van gender en seksualiteit valt. Je kon je aansluiten bij workshops lezingen, panels en nog meer, over uiteenlopende onderwerpen.

Info stand

Non en Kim waren te vinden met een info stand met folders & flyers van ons project Dik Bij De dokter. Hier hebben zij uitleg gegeven over wat dikke mensen zoal meemaken in de zorg en hoe je beter voor jezelf op kan komen bij de huisarts. Klik hier voor het supportpakket.

Gespreksgroep

In de middag hebben zij een gespreksgroep geleid rondom het thema Dik & Queer: 

“Het was heel tof om te merken hoe deze diverse groep mensen (er waren dikke mensen bij, maar ook veel niet dikke mensen) door hun ervaringen met trans-zijn, makkelijk aansluiting konden vinden bij de belevingswereld van dikke mensen. Het gesprek was respectvol, mensen waren open en nieuwsgierig.

Er werd gesproken over trans en dik zijn in relatie tot zelfbeeld, de veranderingen van het lichaam en over ervaringen bij de medische en mentale hulpverlening. Bondgenoten vroegen hoe zij het beste konden helpen en er werden casussen ingebracht. 

Een bijzonder gesprek!”